Internrevisor till Sveriges Lantbruksuniversitet

Internrevisionen

Vill du vara med och bidra till att ett universitet i världsklass stärker sin position i världen? Då kanske rollen som internrevisor på SLU är något för dig! I rollen som internrevisor arbetar du bland annat med att granska och lämna förslag till effektiviseringar och förbättringar inom universitets verksamhet.

Vi erbjuder en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och utmaningar. SLU är en statlig myndighet, vilket innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension.

Om jobbet

Som internrevisor kommer du att utvärdera risker, kontroll, kvalitet och effektivitet i SLU:s verksamhet. Arbetet omfattar hela universitetets verksamhet och består av granskningsprojekt och rådgivning. De centrala momenten är: riskanalys, granskningsplanering, verifiering, analys och rapportering. I arbetet ingår även att du aktivt tar del i internrevisionens omvärldsbevakning och bidrar till enhetens utveckling. SLU finns på många ställen i landet och resor ingår därför i arbetet.

Vi arbetar tillsammans men du kommer att ha ansvar för egna granskningar. Du rapporterar till internrevisionens chef och föredrar rapporterna för SLU:s styrelse.

Din bakgrund

Vi söker dig som:

  • har akademisk examen inom systemvetenskap, ekonomi, juridik, samhällsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig,
  • har god erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och
  • är van användare av office-paketet.

Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av internrevisions- och/eller externrevisionsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från universitets- och högskolevärlden och från övrig offentlig verksamhet. Även erfarenheter av IT-revisioner är meriterande.

Relevant certifiering inom revisionsområdet, exempelvis CIA eller CGAP är meriterande. Om du inte är certifierad ser vi gärna att du blir det. Det är viktigt att du rent generellt är intresserad av att vidareutveckla din kompetens.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du:

  • är självständig och har god förmåga att sätta dig in i nya områden och frågeställningar,
  • har god kommunikationsförmåga både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska,
  • har hög integritet då internrevisionens roll ofta ställer krav på ett oberoende förhållningssätt,
  • är strukturerad och prioriterar på ett effektivt sätt,
  • är öppen, nyfiken och
  • har en god analytisk förmåga.

Inför anställning kommer säkerhetsprövning att ske enligt gällande säkerhetslagstiftning.

Om oss

Internrevisionen vid SLU är en fristående enhet som rapporterar direkt till styrelsen.

Internrevisionen granskar och bedömer effektiviteten i universitetets verksamhet, hur universitetets mål nås, att verksamheten drivs enligt lagar och förordningar, att rapporteringen är korrekt och att universitetets tillgångar skyddas. Arbetet sker i enlighet med internrevisionsförordningen och internationell yrkesstandard.

Enheten består av tre personer som även tillhandahåller internrevision vid Sveriges geologiska undersökning (SGU).

Mer information om avdelningen: https://internt.slu.se/Organisation-och-styrning/uppfoljningar-och-indikatorer/internrevision/

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:

Uppsala. Vi erbjuder även möjligheten att förlägga delar av ditt arbete på distans.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningslänken nedan senast 2024-05-20. Referensnummer SLU.ua.2024.2.5.1-1471

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Kontaktpersoner

Inga Astorsdotter

Internrevisionschef

076-7671625

Ansök här