Logga in via CCMS

Följ din certifieringsprocess via
Certification Candidate Management System.

Certifieringsprocessen

  • I handboken kan du läsa allt som gäller för att bli certifierad.
  • All administration för samtliga certifieringar såsom anmälning och betalning görs via IIA Globals system CCMS.
  • Första steget för dig som vill bli certifierad är att skapa ett konto i CCMS.
  • För att få medlemspriser måste ditt medlemskap i IIA vara godkänt.
  • Ladda upp dokumenten till CCMS. Det som behövs är betyg som intygar akademisk examen och kopia på id (pass, körkort eller liknande)
  • När ansökan är komplett kommer du kunna ansöka till certifieringsprogram via CCMS
  • För att skicka in ansökan behöver du göra en betalning av anmälningsavgiften via CCMS.

Länken till CCMS och mer information hittar du i rutan ovan, eller på vår globala hemsida.

Tveka inte att höra av dig till info@theiia.se om det är något du undrar eller behöver hjälp med.

Programtid

Programtiden är den tid du har på dig att slutföra din certifiering. Internal Audit Practitioner och CRMA har en programtid på 2 år, CIA har en programtid på 3 år och QIAL en programtid på 7 år. Programtiden börjar gälla när du har slutfört din registrering i CCMS genom en kortbetalning. Om du önskar förlänga programtiden med ett år gör du det i ditt CCMS-konto mot en avgift. Observera att de prov som kandidaten klarat inom fyra-årsperioden förfaller när programtiden löper ut. Det är således viktigt att kandidaterna planerar sina provtillfället för att undvika merkostnader.

Mer information

IIA Globals hemsida finns mycket värdefull information för den som certifierar sig. Här hittar du mer information om varje typ av certifiering, webbövningar för att få en känsla av hur tentamen kan se ut samt annan nyttig information rörande certifiering. Observera dock att viss informationen gällande administration av certifieringsprocessen på den globala hemsidan inte gäller för kandidater i Sverige. Vi ber dig istället följa de instruktioner som ges via denna hemsida samt att kontakta kansliet vid ytterligare funderingar.

Kansliet har studiematerial i lager: kontakta oss på info@theiia.se för att beställa. IIA Global har även en e-handel där du kan beställa certifieringsprodukter.

Kontakt

Har du frågor gällande certifiering är du varmt välkommen att kontakta kansliet.

Då vi har ett Certification Agreement med IIA Global sker det mesta av administrationen via CCMS vid antagning till certifieringsprogrammen.