Internrevisor till Naturvårdsverket

Vi söker en internrevisionschef som vill bidra till utvecklingen av myndighetens interna styrning och kontroll. I den här rollen får du ett varierande arbete med många interna kontaktytor och möjlighet till inblick i bredden av vår verksamhet. Som medarbetare hos oss är du också med och bidrar i det viktiga arbetet för att nå vår vision – att skapa en bra livsmiljö för människan och allt annat levande, nu och för kommande generationer!

Dina arbetsuppgifter

Som internrevisionschef hos oss utgör du ensam Naturvårdsverkets internrevisionsfunktion och ansvarar för hela revisionsprocessen. Du arbetar med allt från riskanalys och framtagande av förslag på årlig revisionsplan, till genomförande och rapportering av granskningar.

Huvudsaklig arbetsuppgift är att bedriva internrevision enligt internrevisionsförordningen och internationella riktlinjer. Du stödjer myndigheten genom att ur ett risk- och väsentlighetsperspektiv granska och lämna förslag till förbättringar av processer med fokus på intern styrning och kontroll. I rollen rapporterar du direkt till generaldirektören. I uppdraget ingår också att vid behov bidra med råd och stöd till andra delar av myndigheten, samt att ansvara för hanteringen av myndighetens interna visselblåsarkanaler.

 

Din kompetens

Krav för anställningen

  • För tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning, exempelvis inom ekonomi eller juridik
  • Flera års erfarenhet av internrevision
  • God kunskap om internrevisionsmetodik, dokumentation och rapportskrivande

Meriterande

  • Erfarenhet av internrevisionsarbete vid statlig myndighet
  • Relevant certifiering inom revisionsområdet, exempelvis CIA eller CGAP

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god förmåga att arbeta självständigt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetsuppgifter på ett effektivt sätt, arbetar metodiskt och fattar nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde. Du har en god förmåga att analysera och hantera komplexa frågeställningar. Du kommunicerar tydligt och samarbetar bra med andra på ett lyhört sätt.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 februari. Vi kan komma att kalla till intervju löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Winifred Nionzima, internrevisionschef, eller Maria Ohlman, chef GD-stab. Du kan även kontakta våra fackliga företrädare för Saco-S eller ST. Samtliga nås via kundtjänst, tel.nr. 010-698 10 00.

Varför ska du arbeta hos oss?

Naturvårdsverket värnar om ett hållbart arbetsliv och en god arbetsmiljö. Vi erbjuder våra medarbetare goda möjligheter till distansarbete, företagshälsovård och personalstöd, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag, samt olika aktiviteter via vår sport- och friluftsförening och kulturförening. Välkommen till våra moderna kontor i en organisation med ett viktigt uppdrag. Vi är en arbetsplats med trevliga kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt övergripande uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Naturvårdsverket

Naturvårdsverket driver och samordnar arbetet för en god livsmiljö tillsammans med andra. Vi bygger vårt arbete på kunskap och visar på möjligheter för en hållbar utveckling. Vi är en miljömyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen. Naturvårdsverket ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Ansök här>>