Nätverket i Syd: Välkommen till träff kring cyberrisker och cybersäkerhet.

Har du blivit hackad?

Digitaliseringen skapar nya förutsättningar för verksamheter inom både privat och offentlig sektor. Vi får hela tiden anpassa oss efter nya arbetssätt, spelregler och affärsmodeller. Den digitala transformeringen ger oss oändliga möjligheter, samtidigt som den för med sig nya risker. Cybersäkerhet handlar om att skydda system, nätverk och program från digitala attacker. Attackerna syftar oftast på att komma åt, ändra eller förstöra känslig information, utpressa pengar från användare eller att avbryta normala processer i företag och organisationer. Genom att arbeta proaktivt med informationssäkerhet minimerar du risken för att drabbas av ett intrång eller andra incidenter. Men fallgroparna är många och utvecklingen/digitaliseringen går rekordsnabbt. Så hur säkerställer man robusthet på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt? Cybersäkerhet (bristfällig) värderas som den största risken för företag och organisationer enligt ECIIA Risk in Focus 2019.

Nätverksträffen kommer att inledas med en presentation kring cyberrisker och cybersäkerhet, därefter kommer deltagarna att få vara med och spela Game of Threats.

Game of Threats är ett digitalt, interaktivt strategispel som på ett realistiskt och engagerande sätt simulerar en cyberattack. Genom spelandet av Game of Threats får deltagarna en unik upplevelse som på kort tid ger en ökad förståelse för cyberrisker och vilka verktyg som krävs för att hantera cyberrelaterade hot.

Cirkatider:

13:00 Samling vid PwC Malmö
13:15-14:15 Föreläsning
14:15-14:45 Paus och nätverkande
14:45-16:00 Game of Threats
16:00- Afterwork och fortsatt nätverkande för de som vill

 

Vänligen anmäl dig senast fredag den 3 maj.

Varmt välkommen!
Nätverket i Syd