En sann entreprenör med utveckling i sikte

Max Rooth internrevisor IIA Sweden

Med bakgrund inom kommunikation och event fick Max Rooth förfrågan om att kliva över till finansiell verksamhet. Efter flera år inom den finansiella sektorn är Max redo för en ny utmaning. Med stort intresse för verksamhetsutveckling hoppas Max kunna vara ett stöttande tillskott till IIA Sweden’s internrevisionsfunktioner och dess medarbetare i samtliga branscher. Den 19 augusti axlar han den nya rollen på IIA Sweden.

Maxs nya roll på IIA Sweden är uppdelad i tre områden och består av att vara områdesansvarig för professionsutvecklingen, kanslichef och vice vd för Internrevisorernas Service AB samt områdesansvarig för certifiering. Maxs arbete genomsyras av en brinnande hjärtefråga.

– Min hjärtefråga berör hur en internrevisor kan tillföra värde till organisationen och stötta styrelsen i deras arbete att styra verksamheter, utan att äventyra oberoendet, berättar Max.

Digitaliseringen genomsyrar de flesta branscher och inte minst internrevisionsyrket där digitala verktyg underlättar i analyser av data. Detta är precis vad Max Rooth besitter kunskap inom. Max drivs av utveckling och vill fokusera på att utveckla arbetssätt inom internrevisionsyrket genom att bygga broar mellan nuvarande affärsmodeller och de digitala redskap som finns att tillgå idag.

– Det handlar om att effektivisera professionen och vardagen för internrevisionsyrket och utifrån det tillföra nytta till organisationen, berättar Max.

Som tidigare styrelsemedlem i Länsförsäkringar Bank AB och Länsförsäkringar Fonder insåg Max vilken fantastisk roll internrevisor är och att rollen ger en inblick i verksamheten samtidigt som styrelsen får stöd.

– Funktionen är särskilt betydande inom den finansiella sektorn med hänsyn till den regelverksflora som finns inom bank och försäkring, men i min nya roll vill jag lyfta upp vikten av internrevision i samtliga branscher, avslutar Max.

Den 19 augusti påbörjar Max anställningen och under sommaren väntas vattensporter med familjen. Vi ställde fem snabba frågor till Max för att lära känna honom lite bättre!

 • Aldrig mer få vistas inomhus eller aldrig mer få vistas utomhus?
  Den är enkel, aldrig mer inomhus! Vattensporter och skidåkning ligger mig varmt om hjärtat.
 • Hockey eller fotboll?
  Inget…
 • Planering eller spontanitet?
  En kombo, med tungvikt på planering.
 • Om du fick vara någon annan för en dag, vem skulle det vara?
  Robby Naish.
 • Vem och vad skulle du ta med dig till en öde ö?
  Fiskenät och min fru.
 • Vilken favoritdessert äter du helst i sommar?
  Hallonsorbet!