Årets GRC-profil går till Helena Sundén!

Tidigare har priset till årets GRC-profil tilldelats någon som verkar inom ett av GRC-områdena governance, risk, compliance. I år går priset till en person som arbetar med alla olika delar av GRC. Hon uppvisar en imponerade bredd och mångsidighet och en exceptionell kommunikationsförmåga.

Hon har lång erfarenhet från flera olika sektorer och roller inom GRC, där hon gjort stora ansträngningar för att stärka de olika delarna. Hon har visat en enastående förmåga att växla uppgifter och skifta fokus beroende på verksamheten – från att arbeta med kommunikation och rådgivning, till att bygga ramverk och kontroller. Hon har dessutom varit verksam i utmanande branscher med svåra uppdrag, och befinner sig nu i en stor och komplex organisation där hon arbetar med att skapa en funktion som förenar samtliga delar av GRC-funktionerna.

Hon har ett tydligt etiskt förhållningssätt och arbetar för att få GRC-frågorna som en naturlig del av kulturen. Hon tycker att det är viktigt att leva som man lär genom att föregå med bra exempel.

Genom sin goda kommunikativa förmåga gör hon sig lika bra både i tv-soffan som i styrelserummet och allt däremellan…

Vi är stolta att presentera Årets GRC-profil: Helena Sundén!