Internrevisonschef till Linköpings Universitet

Referensnummer: LiU-2024-04844

Om arbetsplatsen

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en utvecklingsinriktad internrevisionschef till Linköpings universitet. Vi erbjuder en spännande och ansvarsfull roll där du kan bidra till universitetets framgång.

Internrevisionen är organisatoriskt placerad under universitetsstyrelsen och är fristående från universitetets operativa verksamhet. Internrevisionen arbetar efter en revisionsplan som är fastställd av universitetsstyrelsen, följer internt och externt kvalitetssäkringsprogram och deltar i olika nätverksaktiviteter för att kunna upprätthålla en hög kvalitet i arbetet.

Arbetsuppgifter

Internrevisionen har universitetsstyrelsens uppdrag att självständigt granska och bedöma den interna styrningen och kontrollen inom universitetet och ge förslag på förbättringar. Arbetet innebär att du med bibehållen självständighet och integritet etablerar ett gott samarbete med universitetets ledning och de delar av verksamheten som granskas.

Internrevisionens uppgift är att bidra till att universitetet når sina mål genom att bistå med råd och stöd. I uppdraget ingår att lämna förslag till förbättringar av processer i syfte att verksamheten ska bedrivas på ett ändamålsenligt, effektivt och säkert sätt. Internrevisionen arbetar konsultativt och framåtriktat för att skapa mervärde för universitetet. Internrevisionens granskningar genomförs av externa konsulter eller eget utredningsarbete. Vissa uppdrag genomförs av internrevisionschefen och du kommer självständigt att arbeta med dess samtliga faser.

I rollen som chef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar. I uppdraget ingår också att samarbeta med andra lärosäten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är proaktiv och har ett gott omdöme samt förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är analytisk och har förmågan att sätta dig in i komplexa frågeställningar och se samband. Ett inlyssnande och konsultativt arbetssätt där du samarbetar med andra och bygger relationer på alla nivåer i organisationen är avgörande för ett framgångsrikt genomförande av uppdraget. Vidare har du mycket god kommunikativ förmåga och kan klargöra komplicerade samband på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Förmåga att hämta in och använda omvärldskunskap för att utveckla verksamheten är också viktigt för att lyckas i rollen. Du är nyfiken och uppdaterad om utveckling inom ditt område och du har sannolikt ett nätverk inom revision. Styrelsen är din uppdragsgivare varpå du behöver kunna verka på en hög strategisk nivå.

Du har ett stort intresse för universitetets kärnuppdrag och visar god förståelse för akademins förutsättningar och kontext, samt agerar i enlighet med universitetets värdegrund och stödjer tillitsbaserad ledning och styrning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen inom ekonomi, statsvetenskap, juridik eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • revisionserfarenhet från intern- och/eller externrevision eller annat utredningsarbete
  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift
  • en bred samhällsorientering med insikt om villkoren för politiskt styrda organisationer och god förståelse för universitets/högskolans roll i samhället

Det är meriterande om du:

  • är certifierad inom relevant område som t e x CIA, CISA, CGAP alt har en revisorsexamen
  • har erfarenhet av högskola/universitet
  • har erfarenhet av offentlig verksamhet

Det kommer även att finnas möjlighet till kompetensutveckling inom anställningen

Anställningens omfattning

Tills vidare. Heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning.

Vi erbjuder möjligheter att delvis arbeta på distans.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Ansökan

Referensnummer: LiU-2024-04844