IT- och internrevisor till Finansinspektionen

Stockholm

Ref 23-26884

Har du flerårig erfarenhet av arbete med internrevision alternativt externrevision och/eller tillsyn på myndighet? Då kan det här vara jobbet för dig!

Om jobbet

Som internrevisor på Finansinspektionen (FI) arbetar du med att planera, leda utföra internrevision. Som internrevisor med fokus på it gör du detsamma, men i första hand utför du it-revision samt revision av processer. Båda rollerna identifierar, analyserar och utvärderar risker samt bidrar till framtagande av FI:s internrevisionsplan. Det ingår även att aktivt arbeta med och vidareutvecklar internrevisionsmetodiken, följa upp beslutade åtgärder samt föredra revisionsrapporter i revisionsutskottet. Processerna är till stor del it-baserade.

Till följd av nya uppdrag samt resurstillskott har FI blivit en större och mer komplex organisation. Kraven på att ta in mer information från företagen och förmedla vidare till europeiska tillsynsorgan ställer ytterligare krav på effektiva processer inom myndigheten. FI:s internrevision består idag av en internrevisionschef, en internrevisor och utökas nu med en it-revisor.

Din utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som

 • har akademisk utbildning, gärna med inriktning mot revision, redovisning, ekonomistyrning, finansiellekonomi eller liknande
 • har flerårig erfarenhet av arbete med revision inom internrevision, alternativt externrevision och/eller tillsyn på myndighet
 • uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

För tjänsten som internrevisor med fokus på it söker vi dig som även har

 • flerårig erfarenhet av arbete med it-revision inom internrevision

Det är meriterande om du

 • är certifierad internrevisor (CIA, CRMA, CISA eller motsvarande)
 • har erfarenhet från statlig revision och/eller finansiell sektor
 • har kunskap om informationssäkerhet

Om dig

I det här jobbet behöver du

 • arbeta självständigt utifrån de värderingar och riktlinjer som styr verksamheten
 • driva ditt arbete framåt och ta beslut inom ditt ansvarsområde
 • ha en god analytisk förmåga och kunna lösa komplexa uppgifter
 • kommunicera tydligt med olika målgrupper.
Om oss

FI bidrar till ett stabilt finansiellt system, välfungerande marknader, en hållbar utveckling och ett högt skydd för konsumenter. Vi erbjuder dig att arbeta med samhällsviktiga uppgifter, där du är med och påverkar den finansiella marknaden.

På FI arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. Vår arbetsplats ligger centralt i Stockholm. Det finns även möjlighet att delvis arbeta på distans. För mer information om vår organisation: https://www.fi.se/sv/om-fi/organisation/

Bra att veta

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.

Vi arbetar aktivt för mångfald och likabehandling och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetspsykologiska tester ingår i rekryteringsprocessen.

På FI arbetar vi aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och utvecklas. Läs mer om hur det är att jobba på FI och vad vi erbjuder: https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/vi-erbjuder/

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Sök jobbet

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg eller examensbevis.

Vi avböjer all hjälp med rekrytering och annonsering.

Anställningsform: Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Kontaktperson: Anki Storkaas, internrevisonschef, 08-408 984 39
Sista ansökningsdag: 2023-11-03

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här